Tijdloos keukendesign stap voor stap


Bij Qoqon in Amersfoort, gelegen aan bedrijventerrein de Isselt, vindt u de SieMatic keukenstudio waar tijdloos keukendesign en betrouwbaar vakmanschap hand in hand gaan. We verwelkomen u er graag om het uitgebreide assortiment te ontdekken. Het ontwerp van een SieMatic keuken is een unieke ervaring omdat elke stap van het designproces volledig in functie staat van uw verwachtingen. Zo creëren wij samen met u een maatkeuken op basis van uw lifestyle en interieur.

Stap 1

Eerste contact

We verwelkomen u graag om verschillende lifestyle keukendesigns te ontdekken in een ontspannen sfeer. Tijdens uw bezoek kan u bij onze keukenadviseurs terecht voor geheel vrijblijvend advies. Zij luisteren met oprechte interesse naar uw verwachtingen en overlopen met u alle mogelijkheden qua look, materiaalkeuzes en keukenapparatuur. Wanneer al uw wensen in kaart zijn gebracht, kunnen we op basis van een aantal schetsen een prijsindicatie geven en een concrete planning maken.

Stap 2

Thuisbezoek en opmeten

Omdat wij keukens op maat ontwerpen, is het belangrijk dat we over de juiste afmetingen beschikken. En aangezien we bij Qoqon Amersfoort service hoog in het vaandel hebben staan, brengen we met veel plezier een thuisbezoek om alles op te meten. Zelfs als u al een plattegrond hebt, is het toch interessant dat onze keukenadviseur langskomt om een juist beeld te hebben van de ruimte en de stijl van uw woning.

Stap 3

Gepersonaliseerd schetsontwerp van uw keukenplannen

Tijdens uw daaropvolgend bezoek aan onze studio beginnen we aan het echte werk. Aan de hand van onze verschillende showroommodellen ontdekken we samen welke stijlelementen aansluiten bij uw interieur en maken wij voor u een eerste schetsontwerp. De mogelijkheden zijn eindeloos want SieMatic maakt het mogelijk om alle materialen uit de collecties PURE, URBAN en CLASSIC naar hartenlust te combineren. Door te spelen met ogenschijnlijk kleine details zoals de dikte van een werkblad kan één zelfde opstelling een heel andere uitstraling krijgen.

Stap 4

Keuze van keukenapparatuur

Vervolgens overlopen we de brede waaier keukenapparatuur. Qoqon Amersfoort biedt de nieuwste technieken en de meest kwalitatieve merken zoals Miele, Bora, Siemens, Gaggenau, Bosch, Atag, Liebherr en Novy. Ook sanitair, verlichting en meubelen spelen een cruciale rol. Daarom werken we uitsluitend met exclusieve merken zoals onder meer Quooker, Walter Knoll, Tom Dixon, KWC en Grohe.

Stap 5

3D keukendesign

Op basis van uw keuzes wordt een driedimensionaal plan uitgetekend zodat u een heel duidelijk beeld krijgt van uw keuken op maat en definitieve keuzes kan maken in functie van uw budget en persoonlijke smaak. In deze fase verzamelen we ook alle nodige informatie om de bestelling te plaatsen.

Stap 6

Bestelling & productie

Op basis van de digitale plannen wordt door de backoffice in ons centrale hoofdkantoor te Ermelo een installatietekening gemaakt zodat alle componenten kunnen besteld worden bij de SieMatic fabriek in Duitsland. De productietijd kan variëren van twaalf tot zestien weken, afhankelijk van de kleuren en gekozen materialen. Wanneer uw keuken in het magazijn wordt geleverd, volgt een grondige kwaliteitscontrole. Daarna contacteren wij u om een datum af te spreken voor de plaatsing van uw maatkeuken.

Stap 7

Levering en montage

Eindelijk is het zover! Een droom wordt werkelijkheid. En het mooie is dat u zich over niets zorgen hoeft te maken. U hoeft zelfs niet thuis te zijn. Wij leiden alles in goede banen. Indien nodig zorgen wij zelfs voor de demontage en het afvoeren van uw bestaande keuken. De installatie is in handen van ervaren deskundigen. Van de eerste montagefase tot de laatste plaatsing van interieuraccessoires en keukenapparatuur. In elke stap van het proces kan u op ons rekenen. Afhankelijk van de grootte van uw keuken neemt het montageproces twee tot vijf dagen in beslag. Na de technische oplevering zorgt ons installatieteam ervoor dat alles netjes opgeruimd wordt. Daarna komt uw keukenadviseur ter plaatste voor de eindoplevering.

Stap 8

Opvolging en aftersales

Eén jaar na de installatie kan u een afspraak maken voor een gratis nazicht van uw keuken en de bijhorende apparatuur. Wij bekommeren ons om onze klanten. Het mooiste bewijs daarvan is dat Qoqon al sinds 1921 bestaat. Naast persoonlijke service en vakmanschap garanderen we een goede aftersales service. Het feit dat we nu zelfs de kleinkinderen van onze eerste klanten mogen ontvangen, beschouwen dan ook al het mooiste compliment.

Kom vrijblijvend eens een kijkje nemen in onze sfeervolle studio. Wij maken graag tijd voor u en staan altijd klaar voor vrijblijvend advies.